Om babymassasje

  • Gir tryggere barn
  • Styrker immunforsvaret
  • Hjelpe barnet til å slappe av og frigjøre spenning
  • Lindre mageknipe og kolikk smerter
  • Stimulere/regulere barnets åndedrett, blodsirkulasjon, fordøyelse og søvnproblem
  • Utvikle hjernen bedre, som barnet har nytte av ved språk, matematisk, og sosial intelligens
  • Gjøre deg bedre kjent med barnet ditt
Baby massasje

 

Alder og tid: En kan enten ta et kurs (3x45 min), eller en til en time(45  min) , når det passer.  Kursene går over 3 ganger på 45 minutter, de magiske 20 minuttene som massasjen tar, er tiden hvor en klarer å holde på barnets oppmerksomhet. Alderen fra to uker til 10 måneder er som regel en fin tid å introdusere massasje på til babyen. Kurset inkluderer kurshefte,  massasjeolje og diplom.

Hvorfor babymassasje: Gjennom babymassasje gir du barnet ditt, noe av det viktigste av alt. Nærhet og oppmerksomhet. Babymassasjen styrker foreldre-barnbindingen, gir rolige barn, tryggere barn, barn som sover bedre. Lindrer vondt i mage/kolikk, styrker immunforsvaret og styrker lungene. Babymassasjen betyr mye for barnets utvikling på flere områder.  Fysisk nærhet gir trygghet og en følelse av å bli beskyttet og elsket. Dette er viktig for barnets følelsesmessige utvikling. Nyere forskning viser at nærhet og trygghet også påvirker barnets fysiologiske vekst og utvikling positivt. Massasjen kan også med enkle forandringer også brukes på barna ettersom de vokser, da kan massasjen brukes på bl.a. voksesmerter.

Fordeler og hva babymassasje er bra for:  Gjennom babymassasje blir foreldrene bedre kjent med barnets kroppsspråk, og dermed blir det lettere å forstå hva babyen vil si deg. Den fine kroppskontakten en får med massasjen er viktig for barnets motoriske og mentale utvikling. Styrker også barnets egen bevissthet på sin kropp. Forskning viser at babymassasjen kan hjelpe babyen til å sove bedre og lengre, spesielt om natten. Stimulere og regulere barnets åndedrett, lymfesystem, blodsirkulasjon og harmonisere fordøyelse. Babymassasjen hjelper hvis barnet har vondt eller luft i magen og kolikk.  Det hjelper babyer som ikke har avføring hver dag, eller strever med å gjøre noe i bleien. Undersøkelser viser at også premature barn har bedre næringsopptak, sover bedre og utvikler seg fortere dersom de får regelmessig massasje. Babymassasjen er primært ingen behandlingsform, men har terapeutiske effekter

Pappa og babymassasje: Babymassasjen gir også far en god anledning til å delta med babyen. Far har som oftest større og varmere hender. Det gir også pappa muligheten til å få den samme kontakten som mammaen. Mammaen har jo selvskrevne oppgaver spesielt det første året med selve ammingen. Babymassasjen gir pappaen en konkret oppgave å kunne bidra med, som er en fin mulighet til å bli bedre kjent med babyen og samtidig avlaste mammaen i den første hektiske perioden.   

                   

BABYMASSASJE- en investering i fremtiden og en god start i livet.